BUDO

Judo ~ Karate ~ Jiu Jitsu ~ Kickboksen

Budo betekent officieel ‘de weg van de krijger’ en is ook de verzamelnaam van verschillende krijgskunsten uit Japan, waaronder Judo, Jiu-Jitsu, Karate. Deze Budosporten worden bij ENERGYSPORT gegeven aan kinderen en volwassenen. Judo vanaf 4 jaar, Jiu-Jitsu, Karate en Kickboksen vanaf 8 jaar.

Wat doet Budo?

De term Budo komt uit Japan. Hoewel de betekenis (de weg van de krijger) anders doet vermoeden is Budo bijzonder geschikt voor kinderen. Zij krijgen door het beoefenen van deze “sport” meer zelfvertrouwen en zelfdiscipline. Jouw kind leert een ander kind aanvoelen en zijn eigen grenzen kennen. Respect voor elkaar is een belangrijke peiler binnen deze kunst.

JUDO

Judo is voor veel kinderen geschikt. En niet alleen omdat het erg leuk is om te doen. Judo kan je kind ook helpen wanneer het een minder goede motoriek heeft, of te weinig – of juist teveel – zelfvertrouwen. De lessen zijn zo samengesteld dat iedereen mee kan doen. Dit kan tegen elkaar zijn (wedstrijden) of met elkaar (examens). De laatste variant (met elkaar) krijgt bij ENERGYSPORT bijzondere aandacht. Natuurlijk is er tijdens de les ook ruimte voor judospelletjes.

Karate

Karate voor jeugd en senioren.

Bij karate ligt de nadruk vooral op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken (te-waza, geri-waza en uke-waza).

Ook een mooie aanvulling voor de Jiu Jitsuka's die zich meer willen ontwikkelen in de schop en stoot technieken.

Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is een zelfverdedigingsport. Tijdens de lessen leert jouw kind om zichzelf te verdedigen tegen één of meerdere ‘aanvallers’. Concentratie en discipline spelen daarbij een belangrijke rol. Jiu Jitsu is een prachtige, dynamische sport, voor zowel de jeugd als volwassenen en senioren

Kickboksen

Kickboksen, in de stijl van Budo! De lessen zijn zowel bij de jeugd als de volwassenen voor een grote doelgroep geschikt. Kickboksen klinkt voor veel mensen als hard slaan en schoppen op elkaar, bij ons is dat juist niet de bedoeling! De stoot en schoptechnieken maken we vooral op de bescherming (stootzakken, stootkussens en b.v. op de handschoenen) en niet direct op elkaar. Er is veel aandacht voor techniek. Zowel de fysieke als de mentale kant worden uitgedaagd. Onderwerpen als pesten, weerbaarheid en zelfvertrouwen komen vooral tijdens de jeugdlessen aan bod, waardoor het een waardevolle training is voor jong en "oud".