Medisch Fitness
Medisch-Fitness
Wat is Medisch Fitness?
Medisch Fitness is een persoonlijk, op maat gemaakt trainingsprogramma voor mensen met specifieke klachten of een blessure. Onder begeleiding van een medisch trainer train je op een verantwoorde manier het lichaam. Je conditie en uithoudingsvermogen verbetert en je leert beter om te gaan met uw blessure of aandoening. Met Medisch Fitness verminderen de klachten of worden ze zelfs geheel verholpen. De medisch trainer houdt rekening met de belastbaarheid van je lichaam en individuele blessures, het fitnessschema wordt individueel aangepast. Indien nodig neemt de medisch trainer contact op met de behandelende fysiotherapeut. 
Voor wie is Medisch Fitness? 
Medisch Fitness is geschikt voor iedereen die na een blessure weer graag wil gaan sporten of het sporten na lange tijd weer wil oppakken. Ook mensen met uiteenlopende aanhoudende aandoeningen kunnen veel baat hebben bij Medisch Fitness. (Ons medisch fitness kent géén vergoeding vanuit de zorgverzekering)
Medisch Fitness kan ook de extra stok achter de deur zijn om de oefeningen, aangedragen door arts of therapeut, ook werkelijk wekelijks te doen.
Medisch fitness wordt op maandag 14.30- 15.15 uur gegeven door Anita Lubbersen en valt onder het NRG ONE abonnement. (€ 33,50 per maand met gratis toegang tot dalfitness uren)
Op vrijdag van 11.00- 11.45 uur willen we ook graag een uur starten, maar voor beide uren geldt dat we starten wanneer we 5 inschrijvingen hebben.
Er is plaats in de groep voor maximaal 10 personen. 
Intake 
Voordat u de training mag starten zal er eerst een online intake plaatsvinden. Nadat de intake is behandeld, hiervan krijgt u bericht, kunt u de eerstvolgende les starten met medisch fitness. 
Wat doen we tijdens de medische fitness? 
De training is medisch verantwoord en speelt in op het klachtenpatroon. Het advies van je fysiotherapeut of arts wordt gevolgd. Medische fitness heeft steeds tot doel de gezondheid van de deelnemer te herstellen, te bevorderen en te onderhouden zoals werken aan: 
  • Uithoudingsvermogen; kracht; coördinatie; 
  • Het verlagen van lichaamsgewicht bij adipositas/ obesitas (evt. In combinatie met gewichtsconsulente (wel vergoeding))
  • Metabool syndroom (evt.in combinatie met gewichtsconsulente (wel vergoeding) 
  • ​Herstellen na een (sport) blessure 
Overige informatie 
  • U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om bij ons te trainen. 
  • Medisch fitness wordt niet altijd vergoed door de ziektekostenverzekering. 
  • Wanneer je voor je blessure/aandoening bij een fysiotherapeut of arts loopt volgen wij het geadviseerde. 
  • ​Sportkleding en schoenen alleen voor gebruik binnen zijn verplicht. 
Medische Fitness wordt in de regel niet door uw zorgverzekeraar vergoed omdat de training niet gegeven wordt door een fysiotherapeut. Het tarief is daarop aangepast. 
Contactinformatie

 Energysport
 Pascalweg 9a
 8071 SE Nunspeet
 0341253444
 info@energysport.nl
Contactinformatie

 BTW-nummer: 
NL 007704719B02
 Kvk-nummer: 08014641
Contactinformatie

Share Us on Social Media
All Rights Reserved 2019 - Energysport - Privacyverklaring