Yoga / Pilates

Dru-Yin Yoga ~ Hatha Yoga ~ Pilates ~ Bodybalance ~ Yin Yoga

Het Yoga Lesrooster staat onderaan deze pagina.

Yoga Nunspeet

Bodybalance

BODYBALANCE is de op yoga, tai chi, en pilates gebaseerde workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde serie van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Yoga Nunspeet

Dru-Yin Yoga

Dru-yoga, ook wel "yoga van het hart", is een bewegelijke vorm van yoga die werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd.

Dru-yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het niet alleen een sierlijke, maar ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Het bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en mondige levenshouding.

dru-yoga kenmerkt het zich door buigingen van de gewrichten, het werken aan kernstabiliteit en golvende en draaiende bewegingen van de ruggengraat.

Bij yin-yoga draait het om overgave aan de houding, houdingen waarin we 3-5 minuten verpozen.

Deze les is fantastisch om de energie in je lijf te laten stromen, blokkades op te lossen en te ontspannen. 

Yoga Nunspeet

Hatha Yoga

Hatha Yoga les !

De les duurt 1,5 uur en staat onder leiding van onze gecertificeerde Hatha yoga docente Sandra. En voor het geval je yoga linked met een hoog zweefgehalte....wij kiezen ervoor bewust down to earth lessen te geven! Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsles in ons nieuwe yogacentrum.

Pilates Nunspeet

Perfect Pilates

Perfect Pilates brengt je innerlijk en uiterlijk in optimale conditie. Dankzij de gecontroleerde bewegingen van perfect Pilates bereik je snel het perfecte resultaat. De kracht van Pilates is dat je dit absoluut zonder zware lichamelijke inspanningen te verrichten realiseert. Pilates is een wereldwijd beproefde techniek die zich richt op het versterken van spieren zonder te forceren. De techniek is niet nieuw, Joseph Pilates bracht het oefenprogramma al meer

dan zeventig jaar geleden in de praktijk. Steeds meer fysiotherapeuten en osteopaten scharen zich de laatste jaren achter zijn filosofie. Dit valt direct toe te wijzen aan twee onmiskenbare feiten: Pilates is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en het resultaat van de oefeningen is absoluut onmiskenbaar. Ondanks de eenvoud en het vriendelijke karakter van Pilates, voel je meteen de diepere uitwerking op alle spiergroepen in je lichaam.

Ontspanning Nunspeet

Yin Yoga

In tegenstelling tot andere vormen van yoga waarbij vooral het spierweefsel wordt aangesproken, gaat het bij yin yoga om het beïnvloeden van het bindweefsel door langer in één houding te blijven (2 tot 5 minuten). Een unieke les waarin overgave en verstilling centraal staat. Je oefent invloed uit op de energiebanen in je lijf welke in relatie staan met organen die weer van invloed zijn op lichamelijke of emotionele ongemakken.

Meer ruimte is het resultaat van Yinyoga op lichamelijk en geestelijk vlak.